Je geld verdienen op de weg
12 maart 2018
Show all

Autoverzekering berekenen tips

Autoverzekering tips

Autoverzekering tips

 

Voordat je een autoverzekering af gaat sluiten is het van belang dat je goed onderzoek gaat doen naar de mogelijkheden. Daarom geven we je graag een paar tips zodat jij weet waar je op moet letten bij het berekenen. Let daarom op de volgende punten:

  • Zorg dat je vooraf precies weet wat je voor autoverzekering wilt. Je kunt alleen de WA dekking nemen, maar je kunt ook een allrisk dekking nemen. Je kunt hierbij kijken naar de leeftijd van de auto, maar je kunt ook bekijken hoe vaak je op de weg te vinden bent. Als je vaak op de weg bent met een jonge auto dan is het aan te raden dat je een allrisk dekking neemt.
  • Bereken de premie. Het berekenen van de premie kost je niet zoveel tijd. Je hebt de premie snel vastgesteld, als je maar weer welke gegevens je nodig hebt. Zorg daarom dat je je kentekenbewijs bij de hand hebt en weet hoeveel schadevrije jaren je hebt. Met deze gegevens kun je de premie berekenen en weet jij wat het je gaat kosten als je een bepaalde autoverzekering af gaat sluiten.
  • Vergelijk de premie bij verschillende aanbieders. Als je eenmaal weet met welke kosten je rekening moet houden, dan kun je bekijken waar jij het meest voordelig uit bent. Je moet ook kijken naar de voorwaarden en het eigen risico. Als je daar een duidelijk beeld van hebt kun je vaststellen wat jouw verzekering gaat worden. Je wilt namelijk nooit teveel betalen, maar wel goed verzekerd zijn. Daarom is het goed dat je met deze kennis iets gaat doen en ontdekt wat de kosten zijn die vastzitten aan het afsluiten van een autoverzekering.
  • Bekijk je eigen risico. Het kan zijn dat je een eigen risico hebt van bijvoorbeeld 200 euro, dit dien je dan van te voren wel te weten.
  • Zorg dat je duidelijk voor ogen hebt wat de voorwaarden zijn.
  • Verzeker alleen wat er verzekerd moet worden, als je namelijk veel extra’s gaat verzekeren waar je niets aan hebt betaal je alleen maar meer premie. Let daarom goed op de voorwaarden en bekijk of het voor jou nodig is aanvullende dekkingen af te sluiten en wat dan de kosten zijn. Bekijk en beredeneer zelf of meer verzekeren de prijs waard is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *